Pris 279 kr
Pris 20 st eller fler 223 kr
Medlemspris Bli medlem 249 kr

Recept och kunskap om mat du mår bra av

Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum och i Bosöns kokbok får du recept och kunskap om mat du mår bra av med rätt mängd energi och näring – oavsett hur fysiskt aktiv du är. Måltiderna till en idrottande tonåring måste täcka energibehovet utan att hon eller han behöver äta gigantiska portioner. Och omvänt, en mer stillasittande familjemedlem ska inte behöva nöja sig med några tuggor. Måltiden ska vara en njutning för alla.

Vad och vem ska man tro på?

Det är nästan ett heltidsjobb att följa alla tips och råd som finns kring mat. Men i stället för trender och dieter behövs en större förståelse. Kokboken inleds därför med en enkel teoridel med fakta och tips. Oftast räcker det med några få ändringar i måltidens sammansättning för att måltiden ska anpassas till olika individers energi- och näringsbehov. Bosöns kokbok kan läsas och användas av alla som är intresserade av matens betydelse för hälsan och alla som gillar god mat. Boken är full av läckra bilder och recepten är indelade i huvudmål (frukost, lunch och middag), mellanmål och efterrätter.

Bosöns utbildningskök

I Bosöns utbildningskök som invigdes 2011 har lag, grupper, individuella idrottare och företag möjlighet att kombinera praktik och teori om kost och näringslära. Bosöns kokbok är en del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition.

Tryckfelsnisse

Vi ber om ursäkt för att fel tid angivits på receptet för kladdkaka på sidan 140. Kladdkakan gräddas i 12 minuter, inte i 20 som står angivet i receptet.

Fakta

Titel Bosöns kokbok
Författare Emma Lindblom, Petra Lundström
ISBN 978-91-86323-50-9
Artikelnummer 1334
Utgivningsår 2012
Sidantal 192
Format Mjukband