Pris 359 kr
Pris 20 st eller fler 287 kr
Medlemspris Bli medlem 339 kr
Boken Cykelträning – träningslära för landsväg och mtb handlar om prestationsorienterad tävlingscykling på motionsnivå ända upp till professionell världselit.Boken vänder sig till cyklister, tränare och andra som vill få mer kunskap om träningslära inom cykelsporten och inspiration för hur man kan cykla fortare. Alla cyklister – nybörjare eller erfaren, junior eller veteran, motionär eller elit – kan hitta något potentiellt utvecklande.

Boken börjar med en kravprofil som bland annat beskriver de olika disciplinerna, och följs av ett kapitel om den mänskliga fysiologin som påverkar prestationsförmågan för cyklister.

De efterföljande kapitlen är mer handfasta och praktiskt orienterade:
  • Träningsparametrar
  • Effektmätare
  • Träningsmetoder och övningar
  • Teknik
  • Taktik
  • Träningsprinciper
  • Träningsprocessen

Till boken finns även en webbplatscykelträning.se – med fördjupad kunskap, information och inspiration, mycket i form av videoklipp. Observera att webbadressen till cykelträning.se stavas som det låter: med ä!

Denna bok tar ett helhetsgrepp på cykelåkning, allt från att beskriva de olika disciplinerna till att ge läsaren fullgoda träningsråd som kan utveckla såväl nybörjare som elitåkare.
Anders Adamsson, f.d. cykelproffs och expertkommentator på Eurosport  

Med den här boken i bokhyllan har du ett allomfattande uppslagsverk som du kan kika i när frågor dyker upp eller om du vill fördjupa dig i någon särskild del. Det är precis vad den här boken handlar om. Vad 100 % egentligen innebär, och hur vägen dit ser ut.

Alexandra Engen – professionell cyklist som samlar på regnbågsfärgade tröjor

Fakta

Titel Cykelträning
Författare Fredrik Ericsson
ISBN 978-91-877 45-79-9
Artikelnummer 1355
Utgivningsår 2016
Sidantal 316
Format Mjukband