Pris 319 kr
Denna artikel ingår i vår pågående kampanj och kostar, under perioden 8 – 25 augusti, 20% lägre än ordinarie pris. Artikelpriset ovan är kampanjpriset.

Idrottsnutrition finns också som e-bok i vår widgetshop

Allt om kopplingen mellan mat, dryck och idrott

Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – såväl fysisk träning som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, roll för prestationsförmågan. I Idrottsnutrition lär du dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och tävlingsintag, återhämtning och vätskepåfyllning.

Baskunskap och djupgående resonemang

Allting vi äter och dricker påverkar i stort sett alla processer i kroppen och boken ger en baskunskap i näringslära, biokemi och fysiologi. Mer djupgående resonemang erbjuds också för den som vill fördjupa sig ytterligare, både för att själv lära sig mer och för att kunna ge kostråd till idrottare och tränare. Boken (översättare Marie Broholmer och Stefan Pettersson) ersätter tidigare upplaga från 2007 och innehåller de senaste forskningsrönen och rekommendationerna som finns i ämnet.

Fakta

Titel Idrottsnutrition
Författare Asker Jeukendrup, Michael Gleeson
ISBN 978-91-86323-47-9
Artikelnummer 1299
Utgivningsår 2014
Sidantal 512
Format Mjukband