Pris 399 kr
Vilken typ av träning krävs för att utveckla målvaktsspelet? Hur påverkas målvakten av spelets olika skeden? Svenska Fotbollförbundets Målvaktstränarutbildning B vänder sig till tränare för ungdomar i 15-årsåldern och fram till starten av seniorverksamheten. Den är också en fortsättning på introduktionsutbildningen Målvaktstränarutbildning C i Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram för målvaktstränare.
 

Med spelet som utgångspunkt

Att träningen ska utgå från spelet är centralt i all tränarutbildning inom Svenska Fotbollförbundet. Målvakten betraktas som en viktig lagmedlem i både försvars- och anfallsspelet och träningen anpassas därefter. I övningsbanken hittar du till exempel övningar för att träna både igångsättning och speluppbyggnad. Det är viktigt att målvakterna känner glädje under träningen och i rollen som målvaktstränare gäller det därför att skapa ett positivt klimat och utvecklande lärandemiljöer. Målvaktstränarutbildning B ger dig bra tips på hur detta kan uppnås.
 
I boken och på webbplatsen finns rikligt med färdighets-, spel- och fysövningar samt hela träningsprogram. Du får också läsa om exempelvis målvaktens matchsituationer i försvars- och anfallsspelet, fasta situationer, beskrivningar av målvaktsaktioner samt hur du på bästa sätt kommunicerar med dina spelare. Materialet kommer att utveckla dig som målvaktstränare så att du kan erbjuda dina målvakter varierande och stimulerande träningspass 
Materialet är kurslitteratur i Svenska Fotbollförbundets Målvaktstränarutbildning B-diplom.
   

Kompletterande webbplats med övningar och föreläsningar

På den tillhörande webbplatsen fogis.se/mvb hittar du samtliga övningar och ett flertal filmade föreläsningar. Låt dig inspireras inom områden som lagets och målvaktens anfallsspel, laget under match samt målvaktsfys.
 

Fakta

Titel SvFF Målvaktstränarutbildning B
Författare Thomas Lindholm, Mats Svensson, Anders Bengtsson, Anders Bogsjö, Daniel Ekvall, Jimmy Högberg, Leif Troedsson
ISBN 978-91-87745-45-4
Artikelnummer 22003
Utgivningsår 2015
Sidantal 184
Format Mjukband