Den här boken ger dig som löpare rätt verktyg till att träna effektivare och prestera mer, vare sig du är på motions- eller elitnivå. Boken rekommenderas även till dig som är tränare, idrottslärare, löpcoach, fysioterapeut eller på annat sätt idrottsmedicinskt involverad. 

Med tydlig vetenskaplig förankring får du läsa om allt ifrån löparens fysiologi och grundläggande träningsprinciper till avancerad stegring av träning, återhämtningsstrategier, säsongsplanering och tävlingstaktik. Ta även del av det senaste inom skador och symtom som drabbar löparen samt de mest effektiva behandlingsalternativen.

Boken är skriven efter en enkel modell som bygger på nyckelorden Förstå, Tillämpa och Justera. Förståelse är ett viktigt första steg om du vill få ut maximalt av den tid du lägger ner på att träna löpning. Att okritiskt träna efter färdiga program kan hindra dig från att utvecklas effektivt och nå din fulla potential som löpare. Med förståelse har du möjlighet att göra rätt och träna effektivt. Genom att tillämpa kunskapen upptäcker du hur din kropp reagerar vid olika typer av träning. Du kan då justera träningen med målet att förbättra prestationsförmågan.

Med rätt verktyg är du din bästa tränare. Med rätt verktyg kan du träna effektivare och bli en bättre löpare. Och den här boken är det verktyg du behöver.

Till boken finns även en webbplats med extramaterial. Här kan du se den och en trailer för boken.

Uppslag ur boken:

Beställning till specialpris - 289 kr
Just nu får du som är medlem i Springklubben specialpriset 289:- (ord. pris 329:-) med koden "Spring17".

Gör din beställning genom att skicka namn, leveransadress samt hur många exemplar av boken du vill beställa till kundtjanst@sisuidrottsbocker.se.
Uppge koden "Spring17" i ämnesraden.