Mikael Mattsson

4 titlar

Mikael Mattsson arbetar både teoretiskt och praktiskt med idrottsfysiologi, träningslära och prestationsutveckling. Han är medicine doktor i fysiologi på Karolinska Institutet samt forskar och undervisar i fysiologi och träningslära vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm och vid Stanforduniversitetet i Kalifornien. Mikaels forskning är framför allt inriktad på hjärtats och cirkulationens anpassning till konditionsträning och hur det påverkas av genetiska förutsättningar.

Förutom undervisningen på högskola föreläser Mikael om träningslära för idrottsklubbar, idrottsförbund och andra företag, bland annat på RF:s utbildningar till fys- och elittränare. På det praktiska planet jobbar han som fystränare för ett brett spektra av idrotter, till exempel handboll, cykel och multisport. På fritiden försöker han hålla igång med olika konditionsidrotter som maratonlöpning, paddling, inlines- och skridskoåkning.

Mikael tilldelades Friskispressens Stora träningspris 2013 och Sveriges Centralförening för Idrottens Främjandes (SCIF) pris till yngre framstående idrottsforskare 2015.

Foto: Håkan Flank

Kontaktuppgifter:
Tel: +46 (0) 735 367 362
E-post: mikael.mattsson@gih.se

Alla författarens titlar


(Visar 1–4 av 4 titlar)


Alla författarens titlar